En helt vill omvei

Svinger du ut av E6 nord i Trøndelag får du sjansen til å oppleve en helt vill omvei

Sørfra begynner ruten ved Formofoss. Nordfra i Namsskogan eller Lassemoen, se kart nederst i saken.

Ruta går litt innom Sverige men kan lovlig kjøres uten karantene om du kjører rett gjennom.

FEM STEDER PÅ EN VILL OMVEI

SANDVIKA

Sandvika er Lierne sin sentrum som også kalles Nordli. Turistinformasjonen for Lierne er på Liverten servicestasjonen ved Cirkel K. Matbutikken Matkroken ligger i innkjøringen til Sandvika. Sandvika er utgangspunkt for turer inn i Lierne Nasjonalpark eller Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Geologipark i sentrum anbefales. Fra Sandvika kan du ta en avstikker til Sørli.

Mat i Sandvika

Liverten har to steder i Sandvika.

En servicestasjon med lokalmatbutikk, lokalmatservering og turistinformasjon.

En serveringsplass der det er catering og selskap i restaurantlokale.

KVELIA

Kvelia har det fredede gårdsanlegget i Oppgården fra 1852 der utendørsspillet Pe-Torsa har sitt opphav. Området rundt er et utvalgt vernet kulturlandskap der du kan delta i aktiviteter og se på severdigheter. I Kvelia sentrum finner du en koselig lokalmatbutikk med husflidsutsalg og kaffekrok. Ute er det et lekeområde for barn og Pe-Torsas plass.

TUNNSJØ

Tunnsjø sentrum heter Vollmoen på kartet. Der kan du ta en avstikker til Ingulfsvann for å delta i guidede fisketurer, leie hytte, villmarkscamp på din egen øy eller dra på turer på egen hånd.

RØYRVIKA

Røyrvik sentrum ligger ved Limingen, den åttende største innsjøen i Norge. I sentrum er det turistinformasjon ved bensinstasjonen med lekeområder for barn. Fra sentrum kan du ta en avstikker videre til Namsvatnet i foten av Børgefjell Nasjonalpark. Røyrvik har mange merkede vandrestier.

SKOROVAS

Skorovas er en flott gruvelandsby med mye historie. Det er matbutikk og muligheter for bensin. Midt i fjellheimen finnes et av Norges største utvalg i øl og akevitt. På Skjenkestova kan du ta del i kunnskap og historie om denne delen av kulturarven.

En helt vill omvei om Tunnsjø

164 km Veibeskrivelse

På turen kan du se Tunnsjøen. Norges sjuende største innsjø der du fra vinduet ser Gudfjelløya, europas høyeste ferskvanns-øy.

En helt vill omvei om Limingen

162 KM Veibeskrivelse

Limingen er Norges åttende største innsjø. På turen kan du besøke Namsvatnet og Børgefjell Nasjonalpark.

Publisert
Kategorisert som Blogg