fbpx

Barnas fjellsommer


Fjellsommer for barna betyr bading uansett badetempratur, være nysgjerrig på livet i naturen og tid ilag.

Det enkle liv på telttur

Telttur med barn handler om å være helt tilstede nå. Se, lukte og oppleve naturen sammen. En unik måte på å spleise familielaget sammen med gode opplevelser.

Her finnes det mange teltplasser, mer til fjells for de som ønsker å gå et stykke, eller i vannkanten ved Ingulfsvann for de som ønsker å ha med seg masse utstyr uten å bære. Ideelt for småbarnsperioden med en del ekstra utstyr på slep.

Ønsker dere tilrettelegging kan vi ordne båttransport, fiskeguiding og ved. Vi kan også bidra med lokalkunnskap for tips om tidspunkt og rute for deres telttur, ta kontakt med oss.

Bading uansett vær

Barnas fjellsommer - bading

Bading ligger et barnehjerte nært. Med god planlegging kan bading gjennomføres også på kalde sommerdager, det gjelder å ha masse varme klær eller sovepose etterpå, eller en varm vedovn i hytta! På Ingulfsvann er det to sandstrender, en i øst enden av vannet og en ved Storøya.

Hyttetur til fjells

Med barn på hyttetur er det selvskrevet med brettspill, historierier og utforsking i naturen.

På hytta går automatisk alt i litt roligere tempo, og en finner mer tid til hverandre og det som skjer her og nå.

Våre to fjellhytter Astoriahytta (lengere gåtur for de litt større barna) og Krokhytta (kortest å gå) er velutstyrt, så dere kan gå til fjells uten å ta med masse ekstautstyr i sekken. En fjelltur til hyttene vil bli som en ekspidisjon for barna. Kjerristanghytta er tilgjengelig med bil ved Ingulfsvann, og dere kan ta utflukter via båt på Ingulfsvann.

Å bo i hytta vil gi litt høyere komfortnivå enn telttur, samtidig som dere vil være tett på naturen og ha et hav av muligheter for å skape opplevelser rundt dere med fiske, turer og aktiviteter.

Mestring med små og store topptur

Den følelsen, av å komme opp til toppen å se verden rundt dere. Å slite litt mot felles mål skaper samhold og setter alle litt på prøve. Det ligger mye læring i å samarbeide for å nå toppen for at alle skal komme opp.

I tillegg til mange små-topper og turer, ligger det to store topper i området, Storfjellet og Lausmundklompen. Vi har samlet informasjon om toppturmuligheten på denne siden.

Det er godt å ha en hel dag tilgjengelig for topptur, så kan dere ta dere god tid. Overnatting i forbindelse med topptur er: Krokhytta ligger ved foten av Lausmundklompen, og vil være enklest for de minste i turfølget. Litt mer utfordring i å velge Astoriahytta som ligger ved foten av Storfjellet. Overnatting på villmarkscampen på øya i Ingulfsvann gir flere høydemeter som må tilbakelegges på tur opp men er et godt alternativ, bruk båten for å komme over til foten av fjellet.

Spenning med båtfiske

Båtfiske med barn er en fin felles opplevelse. En sitter sammen i båten og kan prate masse sammen og fiske. Det kan bli noe langdrygt med dorgeturer og garnsetting for de minste barna, litt fiskeinteresse i bunnen hjelper bra. Har dere lyst på en tilrettelagt opplevelse med båtfiske sammen på Ingulfsvann, der vi stiller med utstyr, guide og matkurv så kan dere lese mer om det her.

Leier dere hytter i fjellet inngår båt. Da kan dere fiske i tjernet ved hytta med båt. Både stangfiske og garnfiske er mulig.

villmarkscampen inngår det båt som gir utmerket tilgjengelighet på hele Ingulfsvann.

Tilrettelagt fisketur med utstyr

Vi tilbyr familievennliger guidede turer som passer for familier som ønsker å lære mer om fiske, båt og bål og være på fjellet sammen. Femtimerstur til fjells med en gåtur og firetimerstur til flyan uten gåtur.

TA KONTAKT

Planlegg et besøk