Overnattingstur til fjells i Krokhytta

Skap felles minner med fjelltur for din gjeng eller familie. Fjellhytta har plass til opptil sju personer. Turen starter med båttur over Ingulfsvann, så en gåtur på tre kilometer i fjellet med egen bagasje på ryggen. Turen går forbi flere fiskevann. Fremme i hytta er dere midt på fjellet med fjell-svaberg og god tid til sosialt felleskap.

Krokhytta er tradisjonelt sett en jakt og fangst hytte som i generasjoner har huset folket som var i fjellet for matauk. Hytta ligger derfor midt i matfatet av vilt, fisk og bær.

OVERNATTING

Hytta er ei tradisjonell fjellhytte som er pusset opp. Det er sju senger fordelt på to soverom og i stua.

Spisestuebordet har innleggsplater så det er plass til alle til felles måltider.

MAT

Dere tar med egen mat og drikke. Det er mye fisk å få, så om dere vil legge inn litt fiskeinnsats så kan dere beregne å spise ferskfisk.

OPPLEVELSER

Hytteliv med kortspilling, lesing og tid sammen er selvskrevet. Er det godvær er det fint å sitte ute på verandaen.

Fiske med både garn og fiskestang. I tillegg til fiske i Kroktjønna og de to fiskevannene dere går forbi på tur opp, er det en kort gåtur til tre andre fiskevann. Se kart over omårdet her. Det ligger båt med motor til dere i Kroktjønna.

Utflukter i området rundt hytta gir dere felles opplevelser og aktivitet. Nær hytta er det svaberg en kan grille og nyte livet på, eller en kan ta en topptur til Lausmundklompen. Fra toppen ser dere Gudfjelløya, Norges største ferskvanns-øy. En ser langt inn i Blåfjella og Sjækerfjella Nasjonalpark.

PRAKTISK INFO

Oppmøtested er Ingelsvassveien 1143 der dere finner parkering og møter guiden Tom Johnny. Videre består turen til hytta av en båttur og en gåtur.

Båtturen kjøres av guiden og dere sitter på. Vi har flytevester til alle. Når guiden har kjørt dere over Ingulfsvann fortsetter dere turen på egen hånd.

Gåturen er med stigning hele veien til hytta. Dere får et kart av oss for å se veien til hytta. Turen tar en og en halv time om en går raskt. Fint å ta seg god tid og stoppe i to fiskevann for å fiske på tur opp. Turen er av middels vanskelighetsgrad og begynner i bjørkeskogen men går fort over til å gå på fjell-rabbene.

Sesong i perioden 1. juli til 8. september. 

Utstyrsbehov er beskrevet i egen liste med hva som finnes i hytta og hva vi anbefaler at dere pakker med dere her.

Rutiner for avstand og renhold er gjennomtenkt og ivaretatt. Det er tilrettelagt slik at guiden holder nødvendig avstand fra dere som gruppe. Under turen har dere mulighet til å holde avstand til hverandre om dere har behov for det og det er utplassert utstyr for å ivareta håndvask og håndspriting. Alle detaljer om smittevern er beskrevet her.

Hund er tillatt på denne turen og i hytta.

PRIS

Vi tilbyr rabatterte priser for opphold over to dager, ta kontakt for pristilbud.

Tillgang til fjellhytta
Inkludert fiskekort.
Døgnpris pr. voksen.
500 kr.
Tillgang til fjellhytta
Inkludert fiskekort.
Døgnpris pr. barn i barneskole (under er gratis).
250 kr.
Båtskyss tur/retur over Ingulfsvann
Gruppepris inkludert flytevester.
600 kr.
Tillgang til sengklær og håndduker
Pris pr. person. for hele oppholdet.
150 kr.

PLANLEGG TUREN

  1. Hvem skal du ta med på turen?

    Del linken til denne siden med de du ønsker å reise med.

  2. Når ønsker dere å dra og hvor mange netter?

    Finn plass i deres kalender, finn pris i prislista og sjekk tilgjengelighet med oss med å sende oss en forespørsel i skjemaet nedenfor. Vi anbefaler å bruke minst tre dager på turen. En dag der dere kommer til hytta, en dag fri til å utforske området rundt hytta og en hjemreisedag.

  3. Hvilke utflukter planlegger vi fra hytta?

    Ta en titt i områdekartet for å se hva dere ønsker å oppleve.

BESTILLING

Fyll ut skjema for forespørsel om booking.

Du får raskt svar med et tilbud på sms.