fbpx

Overnattingstur til fjells i Krokhytta


SENGEPLASSER

7

KM FRA BILVEI

Båttur og 3 km. Eller 6 km.

FISKEVANN NÆR

9

Den følelsen. Av å koble helt av, den kommer lett på hyttetur i denne hytta.

Godt å nyte skikkelig villmark og ei veldig trivelig hytte som Krokhytta er.

Johan Ludvik Bjørnstad, Malvik

God service, hjelp til skyss og generelt behjelpelig. Kjempekoselig hytte med alle fasiliteter tilgjengelig. Genialt med varme på do! Vi digger slike fjellhytter og denne hytta kan brukes av alle fordi den har alt. Bra fiske, bør holdes hemmelig!

Rannveig Bjørnsdatter Hagen, Steinkjer.

På denne fjellhytteturen ligger alt til rette for å lade opp med energi. Det er noe med det å gå tilbake til det ekte og enkle, det får ned tempoet og senker skuldrene.

Du kjenner det på kroppen når du forlater sivilisasjonen og drar inn i fjellet på fjellhyttetur for å høste av vill-energi. For så å komme nyladet tilbake til hverdagen og energien kan porsjoneres ut.

Turen starter med båttur over Ingulfsvann, så en gåtur på tre kilometer i fjellet med egen bagasje på ryggen. Turen går forbi flere fiskevann. Fremme i hytta er dere midt på fjellet med fjell-svaberg og god tid.

Fjellhytteturen

Krokhytta er en jakt og fangst hytte som i generasjoner har huset folket som var i fjellet for matauk. Hytta ligger derfor midt i matfatet av vilt, fisk og bær.

Hytta ligger i et villmarksområde der det knapt ferdes folk og det er ingen andre hytter eller infrastruktur i området.

Hytta er ei tradisjonell fjellhytte som er pusset opp. Det er sju senger fordelt på to soverom og i stua. Gode løsninger med kjøleskap og komfyr på gass. Knitter fra vedovnen og selvhenta vann i Kroktjønna.

Spisestuebordet har innleggsplater så det er plass til alle til felles måltider.

Mat

Dere tar med egen mat og drikke. Det er mye fisk å få, så om dere vil legge inn litt fiskeinnsats så kan dere beregne å spise ferskfisk. Bålpanne med rist finnes for matlaging ute på verandaen. Både gassbluss og komfyr inne i hytta.

Opplev

Hytteliv med kortspilling, lesing og tid sammen er selvskrevet på fjellhyttetur. Er det godvær er det fint å sitte ute på verandaen.

Fiske med både garn og fiskestang. I tillegg til fiske i Kroktjønna og de to fiskevannene dere går forbi på tur opp, er det en kort gåtur til tre andre fiskevann. Se kart over omårdet her. Det ligger båt med motor til dere i Kroktjønna.

Utflukter i området rundt hytta gir dere felles opplevelser og aktivitet. Nær hytta er det svaberg en kan grille og nyte livet på, eller en kan ta en topptur til Løysmundklompen. Fra toppen ser dere Gudfjelløya, Norges største ferskvanns-øy. En ser langt inn i Blåfjella og Sjækerfjella Nasjonalpark, se mer om Løysmundklompen her.

Båt finnes ved hytta som dere kan bruke på Kroktjønna. Garnsetting er mulig.

Pratisk

Oppmøtested er Ingelsvassveien 1143 der dere finner parkering og møter guiden. Videre består turen til hytta av en båttur og en gåtur.

Båtturen kjøres av guiden og dere sitter på. Vi har flytevester til alle. Når guiden har kjørt dere over Ingulfsvann fortsetter dere på deres fjellhyttetur på egen hånd.

Gåturen er med stigning hele veien til hytta. Turen tar en og en halv time om en går raskt. Fint å ta seg god tid og stoppe i to fiskevann for å fiske på tur opp. Turen er av middels vanskelighetsgrad og begynner i bjørkeskogen men går fort over til å gå på fjell-rabbene.

Sesong i perioden 1. juli til 8. september. Se mer om vinter eller vårtur til Krokhytta her. På vinter/vår kan du kjøre egen snøscooter inn til hytta, eller leie scootertransport.

Utstyrsbehov er beskrevet i egen liste med hva som finnes i hytta og hva vi anbefaler at dere pakker med dere. Dere får tilsend detaljert PDF ved booking. Se på lista så blir sekken lettest mulig.

Kjøkkenutstyr finnes i alle våre hytter, du trenger derfor ikke ta med engangs. Det er godt å ta seg tid til å vaske koppene for hånd og sette ned temopoet.

Hund er tillatt på denne turen og i hytta.

Pris

Vi tilbyr rabatterte priser for opphold over to dager, ta kontakt for pristilbud.

Tillgang til fjellhytta
Døgnpris inkludert forbruksartikler.
1500 kr.
Fiskekort
Fisk i 21 fiskevann, barn under 16 år gratis.
100 kroner pr. person pr. dag
Båtskyss tur/retur over Ingulfsvann
Gruppepris inkludert flytevester.
600 kr.
Tillgang til sengklær og håndduker
Pris pr. person. for hele oppholdet.
150 kr.

Når er hytta ledig?

Sjekk om Astoriahytta er ledig her.

Send forspørsel

Fyll ut skjema for forespørsel om booking så får du raskt svar med et tilbud. Du kan også ta kontakt på messenger eller telefon 474 13 505. Ved booking får du tilsendt en PDF med detaljert informasjon om hytta og området.