Overnattingstur til fjells i Krokhytta

Den følelsen.

Av å koble helt av.

På denne fjellhytteturen ligger alt til rette for å lade opp med energi. Det er noe med det å gå tilbake til det ekte og enkle, det får ned tempoet og senker skuldrene.

Du kjenner det på kroppen når du forlater sivilisasjonen og drar inn i fjellet på fjellhyttetur for å høste av vill-energi. For så å komme nyladet tilbake til hverdagen og energien kan porsjoneres ut.

Turen starter med båttur over Ingulfsvann, så en gåtur på tre kilometer i fjellet med egen bagasje på ryggen. Turen går forbi flere fiskevann. Fremme i hytta er dere midt på fjellet med fjell-svaberg og god tid.

Fjellhytteturen

Krokhytta er en jakt og fangst hytte som i generasjoner har huset folket som var i fjellet for matauk. Hytta ligger derfor midt i matfatet av vilt, fisk og bær.

Hytta ligger i et villmarksområde der det knapt ferdes folk og det er ingen andre hytter eller infrastruktur i området.

Hytta er ei tradisjonell fjellhytte som er pusset opp. Det er sju senger fordelt på to soverom og i stua. Gode løsninger med kjøleskap og komfyr på gass. Knitter fra vedovnen og selvhenta vann i Kroktjønna.

Spisestuebordet har innleggsplater så det er plass til alle til felles måltider.

Mat

Dere tar med egen mat og drikke. Det er mye fisk å få, så om dere vil legge inn litt fiskeinnsats så kan dere beregne å spise ferskfisk. Bålpanne med rist finnes for matlaging ute på verandaen. Både gassbluss og komfyr inne i hytta.

Opplev

Hytteliv med kortspilling, lesing og tid sammen er selvskrevet på fjellhyttetur. Er det godvær er det fint å sitte ute på verandaen.

Fiske med både garn og fiskestang. I tillegg til fiske i Kroktjønna og de to fiskevannene dere går forbi på tur opp, er det en kort gåtur til tre andre fiskevann. Se kart over omårdet her. Det ligger båt med motor til dere i Kroktjønna.

Utflukter i området rundt hytta gir dere felles opplevelser og aktivitet. Nær hytta er det svaberg en kan grille og nyte livet på, eller en kan ta en topptur til Løysmundklompen. Fra toppen ser dere Gudfjelløya, Norges største ferskvanns-øy. En ser langt inn i Blåfjella og Sjækerfjella Nasjonalpark, se mer om Løysmundklompen her.

Pratisk

Oppmøtested er Ingelsvassveien 1143 der dere finner parkering og møter guiden. Videre består turen til hytta av en båttur og en gåtur.

Båtturen kjøres av guiden og dere sitter på. Vi har flytevester til alle. Når guiden har kjørt dere over Ingulfsvann fortsetter dere på deres fjellhyttetur på egen hånd.

Gåturen er med stigning hele veien til hytta. Turen tar en og en halv time om en går raskt. Fint å ta seg god tid og stoppe i to fiskevann for å fiske på tur opp. Turen er av middels vanskelighetsgrad og begynner i bjørkeskogen men går fort over til å gå på fjell-rabbene.

Sesong i perioden 1. juli til 8. september. Se mer om vinter eller vårtur til Krokhytta her.

Utstyrsbehov er beskrevet i egen liste med hva som finnes i hytta og hva vi anbefaler at dere pakker med dere her. Se på lista så blir sekken lettest mulig.

Rutiner for avstand og renhold er gjennomtenkt og ivaretatt. Alle detaljer om smittevern er beskrevet her.

Hund er tillatt på denne turen og i hytta.

Pris

Vi tilbyr rabatterte priser for opphold over to dager, ta kontakt for pristilbud.

Tillgang til fjellhytta
Inkludert fiskekort.
Døgnpris pr. voksen.
500 kr.
Tillgang til fjellhytta
Inkludert fiskekort.
Døgnpris pr. barn i barneskole (under er gratis).
250 kr.
Båtskyss tur/retur over Ingulfsvann
Gruppepris inkludert flytevester.
600 kr.
Tillgang til sengklær og håndduker
Pris pr. person. for hele oppholdet.
150 kr.

Plan

  1. Hvem skal du ta med på turen?

    Del linken til denne siden med de du ønsker å reise med.

  2. Når ønsker dere å dra og hvor mange netter?

    Vi anbefaler å bruke minst tre dager på turen. En dag der dere kommer til hytta, en dag fri til å utforske området rundt hytta og en hjemreisedag.

  3. Hvilke utflukter planlegger på deres fjellhyttetur?

    Ta en titt i områdekartet for å se hva dere ønsker å oppleve. Sjekk værmeldingen her.

Bestill

Fyll ut skjema for forespørsel om booking.

Du får raskt svar med et tilbud på sms.