Barnas vinter

Når vinter betyr massevis av snø som leikeplass!

Snøleik

Selvskrevne aktiviteter på vinterens lekeplass er aking, skigåing og flaskebane.

Spenning med isfiske

Finn gleden av isfiske sammen! Barn under 16 år fisker gratis på Ingulfsvann Vestre, se alle fiskevann her. Ta med dere agn og borr hull på isen. I utleiehyttene finnes isborr. Ønsker dere å sammen lære om isfiske og lage deres eget varige isfiskeutstyr? Book isfiskeskole!

Arranger deres egen insfiskekonkurranse!

Få frem konkurranseinstinktet! Sett av to timer til konkurranse, og konkurrer i flere grener. Hva med premier til de med størst fisk, minst fisk og flest fisk?

På eventyr med hodelykt

Med kveldsmørket kommer spenningen med å utforske med hodelykta på hodet. Toppen av spenning å slå av hodelykta underveis på turen å se opp på stjernene. Med lite til ingen lysforurensning ser en stjernene og hører lydene helt annerledes. Perfekt for å strekke tryggheten litt og utfordre seg selv.

Fjellhytteliv sammen

På hytta kommer alle i et annet tempo. Til glede for familien kommer folk nærmere hverandre med et litt enklere liv som vi gjør oss fokusert her og nå. Hente vann, spille kort, fyre i ovnen og være sammen.

Selvskrevet med barn på hyttetur er familieturnering i kortspill og yatzy!

For familier på opp til sju personer kan dere sjekke ut Astoriahytta ved scooterløypa. Opp til sju passer også på Krokhytta som ligger godt fra alfarvei. Storfamilien kan samles i Kjerristanghytta som rommer opp til 12 personer.

Snøscootertur

I tillegg til fart og spenning er snøscooter en kul måte å oppdage høyfjellet på. Fordi også de med korte føtter kommer seg inn til kjernen av fjellet med scooteren, så kan siste del av turen gå med ski. Kult å komme seg inn til skjulte skatter i fjellet, som er så langt unna at det hadde vært vanskelig tilgjengelig uten snøscooteren.

I tillegg til fart og spenning er snøscooter en kul måte å oppdage høyfjellet på. Fordi også de med korte føtter kommer seg inn til kjernen av fjellet med scooteren, så kan siste del av turen gå med ski. Kult å komme seg inn til skjulte skatter i fjellet, som er så langt unna at det hadde vært vanskelig tilgjengelig uten snøscooteren.

Telttur på vårvinteren

Telttur på vårvinteren med barflekkene er en skikkelig kul familieaktivitet. Vi har samlet telttur tipsene våre her.

Aktuelt

 • Turforslag ved scooterløypa
  Naturopplevelser fra scooteren må prøves. Tett på naturen, med frisk luft og et snødekt magisk landskap mil etter mil. Rast med isfiske og bål gjør det til en unik mulighet å oppleve tilgang til høyfjellet. Se hele løypenettet i kart på denne siden. Den blå løypa fra Ingulfsvann til Storfjellet kjører du på med fiskekort… Fortsett å lese Turforslag ved scooterløypa
 • Topptur til Løysmundklompen
  Lite slår følelsen av å ha nådd toppen av fjellet og du kan speide ut over på verden rundt deg Om turen Middels krevende topptur med rikelig belønning i god utsikt fra toppen. Lausmundklompen er 867 m.o.h. og ruver over de fleste topper i området. Mektig å se Tunnsjøguden som er Europas høyeste ferskvannsøy. Fra… Fortsett å lese Topptur til Løysmundklompen
 • En helt vill omvei
  Svinger du ut av E6 nord i Trøndelag får du sjansen til å oppleve en helt vill omvei Sørfra begynner ruten ved Formofoss. Nordfra i Namsskogan eller Lassemoen, se kart nederst i saken. Ruta går litt innom Sverige men kan lovlig kjøres uten karantene om du kjører rett gjennom. FEM STEDER PÅ EN VILL OMVEI… Fortsett å lese En helt vill omvei
 • Vennetur på en egen øy
  Stikk til fjells på vennetur med din gjengen og til deres helt egne øy! Skap en unik og annerledes vennetur på deres egen villmarkscamp på en helt egen øy, midt på et stort vann i Lierne. La 2020 bli det året da dere arrangerte en helt egen sommerfestival der dere selv legger program, lengde og… Fortsett å lese Vennetur på en egen øy