Fjellski og randone

Her er det snille fjell som gir tilgjengelighet nesten over alt på ski. Turene vi foreslår nedenfor kan gjennomføres uten at du er vant til ekspedisjoner, dette er turer for alle som ønsker.

På de to toppturforslagene nedenfor ser du Tunnsjøguden, Nord-Europas høyeste øy i ferskvann! Du ser Norges sjuende og åttende største innsjøer, Tunnsjøen og Limingen. En ser fjella i Skorovas, Blåfjella og Sjækerfjella nasjonalpark og langt inn i Sverige.

Topptur til Lausmundklompen 867 m.o.h

Topptur Lausmundklompen

Lausmundklompen har en rabb som går fra Øst enden i Ingulfsvann og helt opp til toppen. Jevn stigning til toppen nesten hele veien, litt brattere på slutten. Krokhytta ligger i foten av Lausmundklompen på sør-vest siden av toppen.

Topptur til Storfjellet 888 m.o.h

Med randone eller fjellski kommer du opp til Storfjellet. Fjelltoppen ligger på 888 m.o.h. Astoriahytta ligger ved foten av fjellet, du kan derfor starte turen på 623 m.o.h. fra hytta.

Fine forhold med mulig rute både i sør-øst og på nord siden av toppen.

Skitur med pulk til Krokhytta

Utleiehytta Krokhytta i Lierne | Ingulfsvann Vestre | Fjelltur

Fra gårsplassen på Ingulfsvann Vestre (Ingelsvassveien 1143) kan du gå på ski langs ryggen opp til Lausmundklompen og ned til Krokhytta. Turen er 7 kilometer lang. Det er såle i scooterløypa, men en kan også velge å kjøre utenom den. Deler av ruta går gjennom rekreasjonsløypa, for så å fortsette i en privat scooterløypa.
Krokhytta er det ultimate reiesemålet for fred og ro. Her er det ingen andre hytter og du har flaks om du treffer på folk inne ved hytta.

Rute kan gå rett over toppen på Lausmundklompen 867 m.o.h. Eller toppturen til Lausmundklompen kan tas fra hytta. Hytta ligger på 650 m.o.h.

Skitur med pulk til Astoriahytta

Fra gårdsplassen på Ingulfsvann Vestre kan du gå med ski og pulk til Astoriahytta. 7 kilometer langt etter rekreasjonsløypa for snøscooter. Fin såle som ligger godt også ut over vårvinteren. Ruta går rundt Storfjellet (888 m.o.h.), det går å legge inn en avstikker og ta toppen, eller en kan legge opp til topptur fra hytta. Astoriahytta ligger på 623 m.o.h.

Fra hytte til hytte

Vi har laget et turforslag med rundtur fra Krokhytta til Astoriahytta med pulk her.

Isfiske med fjellski

Fiskekort på Ingulfsvann Vestre gir deg tillgang til 21 fiskevann. Med fjellskiene er alle disse fiskevannene tilgjengelig! Vi har samlet all informasjon om isfiske på denne siden.

Langrenn

I Tunnsjø sentrum er det oppkjørte skispor med start og parkeringsplass på Tunnsjø Samfunnshus.

Fra Ingulfsvann til Tunnsjø Samfunnshus er det ved påsketider oppkjørte løyper, Geitseterløypa.

Aktuelt

 • Turforslag ved scooterløypa
  Naturopplevelser fra scooteren må prøves. Tett på naturen, med frisk luft og et snødekt magisk landskap mil etter mil. Rast med isfiske og bål gjør det til en unik mulighet å oppleve tilgang til høyfjellet. Se hele løypenettet i kart på denne siden. Den blå løypa fra Ingulfsvann til Storfjellet kjører du på med fiskekort… Fortsett å lese Turforslag ved scooterløypa
 • Topptur til Løysmundklompen
  Lite slår følelsen av å ha nådd toppen av fjellet og du kan speide ut over på verden rundt deg Om turen Middels krevende topptur med rikelig belønning i god utsikt fra toppen. Lausmundklompen er 867 m.o.h. og ruver over de fleste topper i området. Mektig å se Tunnsjøguden som er Europas høyeste ferskvannsøy. Fra… Fortsett å lese Topptur til Løysmundklompen
 • En helt vill omvei
  Svinger du ut av E6 nord i Trøndelag får du sjansen til å oppleve en helt vill omvei Sørfra begynner ruten ved Formofoss. Nordfra i Namsskogan eller Lassemoen, se kart nederst i saken. Ruta går litt innom Sverige men kan lovlig kjøres uten karantene om du kjører rett gjennom. FEM STEDER PÅ EN VILL OMVEI… Fortsett å lese En helt vill omvei
 • Vennetur på en egen øy
  Stikk til fjells på vennetur med din gjengen og til deres helt egne øy! Skap en unik og annerledes vennetur på deres egen villmarkscamp på en helt egen øy, midt på et stort vann i Lierne. La 2020 bli det året da dere arrangerte en helt egen sommerfestival der dere selv legger program, lengde og… Fortsett å lese Vennetur på en egen øy