fbpx

Fjellski og randone


Her er det snille fjell som gir tilgjengelighet nesten over alt på ski. Turene vi foreslår nedenfor kan gjennomføres uten at du er vant til ekspedisjoner, dette er turer for alle som ønsker.

På de to toppturforslagene nedenfor ser du Tunnsjøguden, Nord-Europas høyeste øy i ferskvann! Du ser Norges sjuende og åttende største innsjøer, Tunnsjøen og Limingen. En ser fjella i Skorovas, Blåfjella og Sjækerfjella nasjonalpark og langt inn i Sverige.

Topptur til Lausmundklompen 867 m.o.h

Lausmundklompen har en rabb som går fra Øst enden i Ingulfsvann og helt opp til toppen. Jevn stigning til toppen nesten hele veien, litt brattere på slutten. Krokhytta ligger i foten av Lausmundklompen på sør-vest siden av toppen.

Topptur til Storfjellet 888 m.o.h

Med randone eller fjellski kommer du opp til Storfjellet. Fjelltoppen ligger på 888 m.o.h. Astoriahytta ligger ved foten av fjellet, du kan derfor starte turen på 623 m.o.h. fra hytta.

Fine forhold med mulig rute både i sør-øst og på nord siden av toppen.

Skitur med pulk til Krokhytta

Fra gårsplassen på Ingulfsvann Vestre (Ingelsvassveien 1143) kan du gå på ski langs ryggen opp til Lausmundklompen og ned til Krokhytta. Turen er 7 kilometer lang. Det er såle i scooterløypa, men en kan også velge å kjøre utenom den. Deler av ruta går gjennom rekreasjonsløypa, for så å fortsette i en privat scooterløypa.
Krokhytta er det ultimate reiesemålet for fred og ro. Her er det ingen andre hytter og du har flaks om du treffer på folk inne ved hytta.

Rute kan gå rett over toppen på Lausmundklompen 867 m.o.h. Eller toppturen til Lausmundklompen kan tas fra hytta. Hytta ligger på 650 m.o.h.

Skitur med pulk til Astoriahytta

Fra gårdsplassen på Ingulfsvann Vestre kan du gå med ski og pulk til Astoriahytta. 7 kilometer langt etter rekreasjonsløypa for snøscooter. Fin såle som ligger godt også ut over vårvinteren. Ruta går rundt Storfjellet (888 m.o.h.), det går å legge inn en avstikker og ta toppen, eller en kan legge opp til topptur fra hytta. Astoriahytta ligger på 623 m.o.h.

Fra hytte til hytte

Vi har laget et turforslag med rundtur fra Krokhytta til Astoriahytta med pulk her.

Isfiske med fjellski

Fiskekort på Ingulfsvann Vestre gir deg tillgang til 21 fiskevann. Med fjellskiene er alle disse fiskevannene tilgjengelig! Vi har samlet all informasjon om isfiske på denne siden.

Langrenn

I Tunnsjø sentrum er det oppkjørte skispor med start og parkeringsplass på Tunnsjø Samfunnshus.

Fra Ingulfsvann til Tunnsjø Samfunnshus er det ved påsketider oppkjørte løyper, Geitseterløypa.

TA KONTAKT

Planlegg et besøk