Femdagers vinteropplevelser i norsk tradisjonell hytte. Varierte vinteraktiviter slik som normenn nyter vinteren. Med isfiske, fjellskitur, trugetur, bålmat, latter og leik i snøen. Avslapping inne i koselig hytte etter friskluft og en aktiv dag.

Kategori: Familier, venner og grupper.

Antall deltakere: Opp til 12 personer i alle aldre.

Forkunnskaper: Turen er for nybegynnere, det kreves ikke spesielt sporty innstilling eller fysisk form. Det er aktiviteter der dere etter eget ønske kan velge mye aktivitet eller litt aktivitet. Dere får opplæring i alt dere trenger å vite.

Utstyr: Dere tar selv med dere varme vinterklær. Ellers inngår alt utstyr.

Distanse: Det er bilvei fram til hytta. Hytta er base for alle fire nettene. Adressen til hytta er: Ingelsvassveien 1170, Nordli.

Periode: Denne turen er i mars og april.

Varighet: Turens varighet er fem dager og fire netter.

Type overnatting: Fjellhytte uten støm og vann. Hytta har tolv sengeplasser pluss en sovesofa fordelt på to soverom og hems. På det ene soverommet er det 120 cm. familiekøye med øverkøye på 75 cm. På det andre soverommet er det dobbeltseng med 180 cm. rammemadrass. På hemsen er det sovesofa med dobbelseng, to dobbeltsenger og tre enkeltsenger.

Stor gang med plass til å henge opp uteklær. Bad med vask og dusj som fylles med vann i dunk og har pumpe. Innendørs luktfri “utedo”. Det er åpen løsning med kjøkken og stue i ett. Et stort spisestuebord perfekt for mat i fellesskap.

Hjørnesofa, to godstoler og ei skuvseng. Hytta har solcelleanlegg 12 volt til lys og lading med to USB uttak. Hytta har Telenor mobildekning. Gass kjøleskap og komfyr, to ekstra gassvarmere for tilleggsvarme i hytta, det er en vedovn i hytta.

Guiden bor 500 meter unna hytta.

Servering: Alle måltider inngår og serveres av guiden. Den ene kvelden er det en kokk som kommer og tilbereder og serverer en treretters middag.

Fremmøte: Vi ordner kollektivtransport fra Trondheim Lufthavn og til oss. Turen tar omlag fem timer fra dere lander med fly til dere er i hytta.

Beskrivelse av turen: Guiden er med dere hele tiden ved behov, etter deres ønske og på alle aktiviter. Menyen består av lokal mat og tilpasses etter deres ønsker.

Dag 1: Ankomst. Isfiske. Middag i hytta. Kveldsmat ute rundt bålet utenfor hytta.

Dag 2: Frokost i hytta.  Sjekke nattutsett. Fjellskitur med lunsj ute på bålplass. Middag og kveldsmat i hytta.

Dag 3: Frokost i hytta. Sjekke isfiskestengene. Gjøre opp fisk sammen. Lage lunsj med fisk. Etter lunsj blir det trugetur i mørket med hodelykt. Middag rundt bålet ute. Kveldsmat i hytta.

Dag 4: Frokost i hytta. Egenvalgte aktiviteter. Gruppa kan velge ulike aktiviteter. Velg mellom: Isklatring, snøscootertur kjøre selv eller guiden kjører, hesteridning, alpint i alpintsenter, kitekurs, topptur med snøscooter opp og alpintski ned, avslapping i hytta og i området omkring. Lunsj på aktiviteten. Treretters middag med showkokk sammen i hytta på kvelden. Kveldsmat i hytta.

En sti i snøen

Dag 5: Frokost i hytta. Avreise

Verdt å oppleve: Du kan forvente å se et variert dyreliv alt fra rein, rype, snømus, elg og skogsfugl. Hytta ligger nær innsjøen Ingulfsvann som er 5,5 km. langt, perfekt for isfiske. Ta dere tid til å spise mat sammen, slappe av og være ute i snøen. Overbygd veranda med skikkelig fjellutsikt som er perfekt for å nyte fjellufta.Stillhet og ro i fjellet. Spenningen ved isfiske. Aking, skihopp og latter i bakken ved hytta. Bålmat ute i lag rundt bålet. Kortspill sammen inne på kvelden og tid i lag.

Arrangør: Bedriften Ingulfsvann Vestre og guiden Tom Johnny Ingulfsvann. Adresse Ingelsvassveien 1143, 7882 Nordli. Epost post@ingulfsvann-vestre.no, messenger og telefon 474 13 505. Alle priser er inkludert mva.

Pris: 10 000 NOK pr. person.

Inkludert alle måltider: 4 middager. 4 kveldsmat. 3 lunsj. 4 kveldsmat. Fire netters overnatting og alt utstyr.

Ekstra kostnad for noen av de egenvalgte aktivitetene.

Ett par truger i snø