Snøscooter

Frisk luft og et snødekt magisk landskap mil etter mil. Rast med isfiske og bål gjør det til en unik tilgang til høyfjellet.

Oversikten du trenger før scooterturen

Rekreasjonsløypenettet i Lierne består av til sammen nesten 40 mil søscooterløyper. For å kjøre på løypene trengs løypebevis og for å kjøre fiskeløyper trengs fiskekort.

Regelverk: Løypenettet er utvikler over år i Lierne. For å fortsatt ha scooterløyper i framtida kreves en felles forståelse og fornuftig bruk. Alle som bruker løypene må sette seg inn i regelverket og respektere det.

Løypekart og info om åpne løyper finner dere på denne siden. Løypene kan stenge og åpne på kort varsel grunnet endret føreforhold, se derfor gjennom kartet når du planlegger å ta en tur og hold deg oppdatert. Normalt sett er de fleste løypene åpne januar til og med april.

Løypebevis kjøpes via vippsbutikk ved å søke opp LSSK eller nummer 526601 i Vipps. Se priser og informasjon her.

Oppstartsplasser med parkeringsplass er flere steder. Se etter P´ene på dette kartet. En av disse er på vår gårdsplass på Ingelsvassveien 1143, 7882 Nordli. En mulig løsning til Astoriahytta er å parkere på Nordli Totaktservice i Nordli og kjøre inn til hytta derifra via rekreasjonsløypa.

Isfiskeløypa fra Storfjellet til Ingulfsvann kan kjøres ved å medbringe isfiskeutstyr og kjøpe fiskekort her. Fiskevann som er tilgjengelig fra scooteren er Ingulfsvann, Pettertjønna og Litjtjønna som ligger ved Astoriahytta.

Snøscootertransport av bagasje og folk kan bestilles av oss. Ta kontakt.

Leie scooter. Ønsker du å leie scooter så tilbys utleiescootere i Røyrvik og Lierne.

Kontakt oss om dere har spørsmål, vi hjelper gjerne!

Overnatting på scooterturen

Vi tilbyr to utleiehytter som ligger ved scooterleden.

Kjerristanghytta har plass til 12 personer og er ved bilveien. Her parkeres snøscooterene noen hundre meter unna hytta.

Astoriahytta har plass til sju personer og er inne i fjellet rett ved scooterløypa. Her kan dere parkere snøscooteren rett utenfor hytta.


 • Turforslag ved scooterløypa
  Naturopplevelser fra scooteren må prøves. Tett på naturen, med frisk luft og et snødekt magisk landskap mil etter mil. Rast med isfiske og bål gjør det til en unik mulighet å oppleve tilgang til høyfjellet. Se hele løypenettet i kart på denne siden. Den blå løypa fra Ingulfsvann til Storfjellet kjører du på med fiskekort… Fortsett å lese Turforslag ved scooterløypa
 • Topptur til Løysmundklompen
  Lite slår følelsen av å ha nådd toppen av fjellet og du kan speide ut over på verden rundt deg Om turen Middels krevende topptur med rikelig belønning i god utsikt fra toppen. Lausmundklompen er 867 m.o.h. og ruver over de fleste topper i området. Mektig å se Tunnsjøguden som er Europas høyeste ferskvannsøy. Fra… Fortsett å lese Topptur til Løysmundklompen
 • En helt vill omvei
  Svinger du ut av E6 nord i Trøndelag får du sjansen til å oppleve en helt vill omvei Sørfra begynner ruten ved Formofoss. Nordfra i Namsskogan eller Lassemoen, se kart nederst i saken. Ruta går litt innom Sverige men kan lovlig kjøres uten karantene om du kjører rett gjennom. FEM STEDER PÅ EN VILL OMVEI… Fortsett å lese En helt vill omvei
 • Vennetur på en egen øy
  Stikk til fjells på vennetur med din gjengen og til deres helt egne øy! Skap en unik og annerledes vennetur på deres egen villmarkscamp på en helt egen øy, midt på et stort vann i Lierne. La 2020 bli det året da dere arrangerte en helt egen sommerfestival der dere selv legger program, lengde og… Fortsett å lese Vennetur på en egen øy